19 NOV 2018
security

De 6 voordelen van Security as a Service (SECaaS)

FIMG - SECaaSBeveiliging en risicobeheer zijn twee belangrijke aspecten waarin alle ondernemingen moeten investeren. Voor veel bedrijven blijft dit nog steeds een hele uitdaging: het kost tijd en geld om beveiligingssoftware en -hardware up to date te houden en om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen op vlak van security.

Security as a Service (SECaaS) kan een oplossing bieden: SECaaS tools kunnen uw IT team ontlasten en de kosten inperken.

Wat is Security as a Service (SECaaS)?

Security as a Service, kortweg SECaaS, is een dienst waarbij een externe provider zijn veiligheidsoplossingen of -tools integreert in uw bedrijf, en dat op abonnementsbasis. Het is dus niet langer uw eigen IT-afdeling die security oplossingen uitdenkt, installeert en onderhoudt.

Security as a Service is Software as a Service (SaaS), maar dan toegepast op security. Dat wil zeggen dat de tools – net zoals bij SaaS – beschikbaar zijn in ‘de cloud’ en dat er geen on-premise hardware meer nodig is.

Enkele veel voorkomende voorbeelden van SECaaS diensten zijn: authenticatie (bijvoorbeeld single sign-on), anti-virus, anti-malware/spyware, back-up van data, data-opslag en beveiliging, detectie van inbreuken op uw netwerk, security event management, etc.

De 6 voordelen van Security as a Service

Er zijn tal van voordelen verbonden aan SECaaS. We zetten de belangrijkste even op een rijtje:

  • Altijd up-to-date: uw medewerkers beschikken steeds over de laatste nieuwe versie van de tools die u wenst te gebruiken binnen uw bedrijf. Zo worden uw netwerk en data voortdurend beschermd tegen de nieuwste gevaren.
  • Kostenbesparend: door gebruik te maken van security tools in de cloud, moet u geen hardware aankopen en er zijn geen grote investeringen nodig. Ook het anticiperen op de variabele kosten van een goede netwerkbeveiliging is niet langer nodig, want Security as a Service werkt met een vaste kost op abonnementsbasis.
  • Snel en gemakkelijk schalen: het voordeel van Security as a Service is dat u het pakket dat u afneemt vrijwel onmiddellijk kan uitbreiden (of inperken). Nieuwe gebruikers aanmaken neemt vaak maar een paar minuten tijd in beslag en upgraden kan met een muisklik.
  • Betere in-house management: u kan niet alleen uw beschermde data veilig bewaren, maar u heeft ook een beter zicht op welke gebruikers die data (al dan niet met toestemming) raadplegen.
  • Technische ondersteuning van specialisten: u kan rekenen op de ondersteuning van specialisten in het vak, die mogelijk een meer diepgaande kennis hebben dan uw IT-team. Ze focussen zich vaak op één specifiek aspect van security en kennen hun tool vanbinnen en vanbuiten.
  • Tevreden IT-team: kiezen voor SECaaS oplossingen ontlast uw vast IT-personeel en geeft hen opnieuw de tijd om zich bezig te houden met andere taken binnen het bedrijf.

Bent u overtuigd van wat SECaaS te bieden heeft, maar weet u niet of dit past binnen uw huidige IT-infrastructuur? Vraag een Security Audit aan bij Aurelium. Onze Security Consultants brengen bestaande risico’s in kaart en geven u gepast advies om ervoor te zorgen dat de ICT-infrastructuur binnen uw bedrijf optimaal beveiligd is.
 

New Call-to-action