Populaire posts

17 JUL 2020 Security

Veiligheidslek in Windows DNS - Onderneem zo snel mogelijk actie

Recent is er een nieuw datalek ontdekt in Windows DNS. Deze kwetsbaarheid, ‘SigRed’ genaamd, stelt hackers in staat om malafide verzoeken naar uw DNS-server te sturen, en kan zo uw hele IT-infrastuctuur in gevaar brengen. Het probleem wordt erkend door Microsoft als een veiligheidsrisico van het allerhoogste niveau.

SigredHet veiligheidslek staat geclassificeerd als ‘wormable’. Dt betekent dat er slechts één aanval op één computer hoeft plaats te vinden, om een kettingreactie te veroorzaken richting jouw gehele IT-infrastructuur. Op slechts enkele minuten kunnen meerdere computer geïnfecteerd worden door slechts één superverspreider.

Voor zover bekend is de kwetsbaarheid nog niet gebruikt in aanvallen. Preventief actie ondernemen is nu de boodschap. DNS-servers zijn omnipresent, en worden gebruikt in zowat elke organisatie. Voorkom dus dat je e-mailverkeer plots wordt onderschept, of dat diensten onbeschikbaar worden gemaakt, door de patch van Microsoft toe te passen.

Werkt jouw bedrijf met Windows Server-versies 2008 t.em. 2019? Dan kunnen wij deze patching voor jou uitvoeren. Contacteer ons snel via servicedesk@aurelium.be. Komende dagen zullen we deze klanten contacteren en hun security-omgeving updaten. Bij klanten met een contractuele overeenkomst wordt de patch vandaag automatisch uitgerold. Contacteer gerust de servicedesk voor verdere vragen of bij twijfel!

Exploits verlopen in de meeste gevallen via een interne client. Laat ons daarom nogmaals de kans grijpen om te vertellen hoe cruciaal het is om alle gebruikers binnen een IT-infrastructuur blijvend bewust te maken van alle voorzichtigheidsregels. Wil je meer inzicht krijgen over de kwetsbaarheid van jouw data? Vraag dan een security audit aan.

Hoe veilig is uw ICT-infrastructuur? Vraag een Security Audit aan.

 

Gerelateerde posts

Wat is IT-governance en waarom is het belangrijk?

Governance is een bekende term binnen de bedrijfswereld. Het kan gedefinieerd worden als het bestuur, beleid of een set van regels die een vlotte eensgezinde interne werking van een bedrijf moet garanderen. Dit steeds met als doel het behalen van de vooropgestelde business goals en het beperken

Wat zijn de security valkuilen van thuiswerken?

De voorbije jaren zijn er heel wat technologische innovaties ontwikkeld die sterk hun stempel drukten op de bedrijfswereld. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering, cloud computing, Artificiële Intelligentie en de Internet of Things. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een efficiëntere manier van