Populaire posts

Modern Desktop: wat is het en wat zijn de voordelen voor uw KMO?

modern-desktopIn 2020 stopt Microsoft met het ondersteunen van Windows 7 en Office 2010. Tijd om in actie te schieten en op zoek te gaan naar een alternatief.

De meest voor de hand liggende oplossing is upgraden naar Microsoft 365, een totaaloplossing op basis van Windows 10 en Office 365. Omdat de meest voor de hand liggende oplossing ook vaak de beste oplossing is, bekijken we even welke voordelen zo'n upgrade met zich meebrengt, en hoe de combinatie van die twee softwarepakketten de moderne werkplek en de 'Modern Desktop' tot leven brengt.
 

Wat is Modern Desktop?

Modern Desktop is een concept van Microsoft dat begint met Windows 10 en Office 365. Met de combinatie van die twee softwarepakketten speelt Microsoft in op de moderne werkplek - een werkomgeving die zich aanpast aan de noden van uw medewerkers. Door Modern Desktop te implementeren in uw KMO creëert u een moderne, productieve en veilige werkomgeving voor uw medewerkers: Microsoft 365 werkt 'samen met de cloud', zodat uw medewerkers altijd en overal - en vanop eender welk toestel - toegang hebben tot bedrijfsdata. Kortom: ze hebben de vrijheid om flexibel te werken, wat voor velen een must is.

Essentieel in dit concept, is dat de software up-to-date blijft. Want dat zorgt ervoor dat uw medewerkers aan de slag kunnen met de nieuwste productiviteitsfeatures en dat u beschikt over de nieuwste innovaties op vlak van beheer en beveiliging.
 

De voordelen van Modern Desktop

Modern Desktop biedt uw werknemers meer flexibiliteit en zorgt er tegelijkertijd ook voor dat ze gebruik kunnen maken van software die alsmaar beter wordt. Regelmatige updates met nieuwe features zijn een groot pluspunt, zeker op lange termijn. Niet-cloud gebaseerde software daarentegen (zoals Windows 7 & Office 2010, maar ook het recente Office 2019), wordt na de initiële release niet meer geüpdatet met nieuwe features. Met andere woorden: de software blijft een snapshot van het moment waarop ze gelanceerd werd en de productiviteit van uw medewerkers blijft - cru gesteld - hangen in het jaar waarin ze op de markt kwam.

Het is de combinatie van werken in de cloud en de constante stroom aan nieuwe features die ervoor zorgt dat u uw medewerkers de meest productieve werkervaring kan aanbieden, dat u de veiligste omgeving creëert voor uw bedrijfsdata en dat de total cost of ownership (TCO) daalt.
 

De meest productieve werkervaring

De productiviteit van uw medewerkers is afhankelijk van de tools die u hen aanbiedt. Met Windows 10 en Office 365 kunnen uw medewerkers:

 • Flexibel werken
 • Eenvoudiger samenwerken
 • Documenten delen in een veilige omgeving
 • Snel duidelijke rapporten maken en data analyseren
 • Gebruik maken van de nieuwste productiviteitsfeatures en -innovaties
 • Rekenen op de assistentie van Cortana en andere cloud intelligentie tools

Windows Timeline is een concreet voorbeeld van wat Modern Desktop te bieden heeft. Deze handige feature "onthoudt" waar u mee bezig was, zodat u het later gemakkelijk weer kan oppikken. De documenten en projecten waar u de afgelopen weken en maanden aan werkte, worden in een chronologisch overzicht weergegeven en kunnen opgeroepen worden vanop andere (gelinkte) toestellen.
 

De veiligste omgeving voor bedrijfsdata

Als het gaat over werken in de cloud, is de veiligheid van uw bedrijfsdata een belangrijk onderwerp. Door gebruik te maken van de securityfeatures in Microsoft 365, kunt u:

 • Ransomware en andere problemen proactief opsporen
 • Kwaadaardige e-mailbijlagen detecteren en hyperlinks analyseren
 • Bedrijfsdata beschermen tegen geavanceerde bedreigingen
 • Datalekken voorkomen (of minimaliseren)
 • Identiteits- en toegangsbeheer vereenvoudigen voor uw medewerkers

Eén van de belangrijkste redenen om te upgraden van Windows 7 naar Windows 10 is dat eerste puntje: het proactief opsporen van ransomware. Dankzij constante monitoring wordt een cyberaanval automatisch gedetecteerd en gestopt. Vervolgens krijgt u de optie om uw besturingssystem en data te herstellen naar de staat waarin ze zich bevonden voordat de aanval plaatsvond.
 

De laagste Total Cost of Ownership (TCO)

Modern Desktop kan u heel wat tijd en geld besparen. Er zijn minder onderhouds- en beheerskosten, want:

 • U kan met vertrouwen upgraden met de Windows 10 application compatibility tools
 • Toestellen van medewerkers kunnen gemakkelijker up-to-date gehouden worden (updates zijn minder zwaar en minder belastend voor het netwerk)
 • Medewerkers kiezen zelf welke apps ze willen installeren met selfservice
 • Windows 10-toestellen zijn gebruiksklaar
   

Overstappen naar Modern Desktop?

Heeft u interesse in Modern Desktop en de mogelijkheden die het biedt voor uw medewerkers, uw IT-dienst en uw bedrijf? Volg een gratis workshop of neem contact op met onze experts.
 

Is Modern Desktop iets voor uw KMO? Schrijf nu in voor een gratis workshop.

Gerelateerde posts

Nieuw beveiligingslek ontdekt in Remote Desktop Protocol

Recent nog ontdekte Microsoft een kritiek beveiligingslek in het Remote Desktop Protocol (RDP), dat gebruikt wordt om Windows-systemen op bedrijfsnetwerken vanop afstand te beheren. Nu is er opnieuw een kwetsbaarheid opgedoken in het RDP. 

Interne communicatie en document management met SharePoint

Heel wat mensen maakten de voorbije jaren gebruik van een fileserver om hun documenten te bewaren. Nu, in een tijdperk waar mobiele toestellen, efficiëntie en een positief kostenplaatje belangrijk zijn, is het idee van die vertrouwde fileserver ondertussen wel achterhaald. Zo’n server is