Populaire posts

Microsoft Teams: voor- en nadelen

microsoft-teams-voordelen-nadelenMicrosoft Teams is een digitale werkomgeving die de nadruk legt op conversatie binnen één platform. De tool werd door Microsoft aangeprezen als een "volledig nieuwe ervaring die mensen, content, conversaties en tools verenigt zodat teams efficiënter kunnen samenwerken en meer kunnen bereiken". Heel wat kenners in de IT-wereld zien in Microsoft Teams dan weer het perfecte antwoord op Slack. Deze applicatie heeft heel wat interessante features, maar kent ook enkele minpuntjes. We lichten beiden even verder toe.

Microsoft Teams: what's in a name?

Een applicatie voor messaging binnen groepen of 'teams', die georganiseerd is rond berichtgeving en het delen van informatie, zo zou je Microsoft Teams kunnen omschrijven. Het bouwt verder op wat Slack reeds aanbood, maar is geen op zichzelf staande applicatie. Microsoft Teams is namelijk geïntegreerd met Office 365 en is daarom voor iedere gebruiker gemakkelijk te downloaden.

Met Microsoft Teams kan u privé- en groepsgesprekken voeren, verschillende soorten content delen, maar ook meetings organiseren en grote projecten met verschillende teams delen. Qua enterprise security en compliance biedt Microsoft Teams de eigenschappen die u sowieso kan verwachten van Office 365, zoals eDiscovery. Gegevens worden voortdurend versleuteld en de applicatie omvat ook meervoudige verificatie (Multi-Factor Authentication) om de identiteitsbescherming te versterken.

Voor- en nadelen van Microsoft Teams

Voordelen

  • Microsoft Teams is geïntegreerd in Office 365 en brengt dus geen extra kost met zich mee. Dit zorgt ervoor dat u automatisch toegang heeft tot OneDrive binnen de Teams-omgeving. Er is ook geen extra sign-up nodig.

OneDrive teams.jpg

  • Alle content, tools, medewerkers en conversaties zijn in de Teams-omgeving te vinden. Omdat Microsoft Teams zowel in een desktopversie als in een mobiele app beschikbaar is, betekent dit dat u steeds de nodige informatie bij u heeft.
  • In Teams heeft u toegang tot SharePoint, OneNote en Skype for Business, maar u kan ook applicaties als Word, Excel, Trello, en PowerPoint toevoegen.

A new tap within your team

  • De werkomgeving kan sterk gepersonaliseerd worden. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld notificaties en updates van derden als Twitter en GitHub ontvangen en kunnen er steeds belangrijke websites gepind worden binnen een dashboard. Daarnaast is het ook mogelijk om via de optie ‘connectors’ binnen een bepaald team uw CRM te verbinden met de applicatie.

connectors teams.jpg

  • Microsoft Teams laat u toe ook externen toe te voegen aan uw teams om zo documenten, informatie en gesprekken te delen. Denk maar aan een samenwerking met een derde partij of het betrekken van een klant in een bepaald project.

Nadelen

  • Eén van de nadelen aan het encryptieproces bij Teams is dat het volledig gecontroleerd wordt door Microsoft en niet door uw organisatie zelf. Indien data-at-rest bescherming belangrijk is voor uw organisatie, is het aangewezen om ook enkele beveiligingstechnologieën van derden, zoals CASB’s, te bekijken.
  • Integraties met apps van derden mag dan als voordeel beschouwd worden voor gebruikers, het maakt de taak van administrators er niet gemakkelijker op.
  • Het is niet zozeer een nadeel, maar eerder een ernstige bedenking: waar ligt het verschil tussen Yammer, Office Groups en Microsoft Teams? En hoeveel verschillende platformen gaat Microsoft nog ontwikkelen?

Nu, het staat vast dat Microsoft Teams over heel wat features beschikt die haar voorgangers en andere apps niet konden bieden. De toekomst zal uitwijzen of Microsoft Teams dit zal kunnen blijven waarmaken, maar op dit moment blijft het dé digitale hub bij uitstek voor efficiënt samenwerken.

Heeft u nog vragen over wat Microsoft Teams voor uw bedrijf kan betekenen?
Neem contact met ons op of volg een gratis infosessie over Microsoft Teams.
 

Schrijf in voor een gratis Microsoft Teams Workshop

Gerelateerde posts

Digital workplace: de werkomgeving van de toekomst

Het zal u ongetwijfeld opgevallen zijn dat we op een heel andere manier werken dan pakweg tien of twintig jaar geleden. Niet alleen evolueerde de technologie, ook onze noden en behoeften zijn sterk veranderd. We willen flexibeler kunnen werken vanop om het even welke locatie en om het even welk

Microsoft Teams use case: hoe Aurelium de tool zelf gebruikt

U zal ongetwijfeld al gehoord hebben van Microsoft Teams, de digitale werkomgeving van Microsoft die medewerkers, content, tools en conversaties samenbrengt. Door gebruik te maken van deze omgeving kunnen teams efficiënter samenwerken om meer doelen te bereiken.