Populaire posts

End of support voor Windows 7, Office 2010, SQL Server en Windows Server

end-of-support
In de loop van 2019 en 2020 gaat de end of support in voor een aantal Microsoft producten. De ondersteuning voor de volgende desktop en server producten wordt dan stopgezet:

 • Windows 7 (vanaf 14 januari 2020)
 • Office 2010 (vanaf 13 oktober 2020)
 • SQL Server 2008 en 2008 R2 (vanaf 9 juli 2019)
 • Windows Server 2008 en 2008 R2 (vanaf 14 januari 2020)
 • Exchange Server 2010 (vanaf 14 januari 2020)
 • SharePoint Server 2010 (vanaf 13 oktober 2020)
   

End of support, wat betekent dat?

Technologie evolueert zo snel, dat de meest recente software vaak veel performanter, veiliger en stabieler is dan een oudere variant. Van zodra de kloof tussen oud en nieuw te groot wordt, is het niet meer interessant om te blijven investeren in het onderhouden van die "oude" software en wordt de ondersteuning stopgezet. Wanneer de end of support ingaat, staat vaak al vast bij release. De vooropgestelde data kunnen altijd geraadpleegd worden via de Microsoft Lifecycle Policy.

Hoewel de ondersteuning na de end of support wordt stopgezet, blijft de software wel gewoon werken. Maar:

 • er is geen technische ondersteuning meer beschikbaar,
 • er worden geen bug fixes meer uitgevoerd,
 • en er worden geen security updates meer doorgevoerd bij het ontdekken van nieuwe beveiligingsproblemen.

U kan de software dus blijven gebruiken, ook na de end of support datum, maar u neemt een groot risico op vlak van security. Aangezien er geen security updates en bug fixes meer uitgevoerd worden, is de software kwetsbaar en een gemakkelijk doelwit voor virussen en cyberaanvallen. Kortom: u kan er niet meer op vertrouwen dat uw data veilig is.
 

Welke stappen moet ik ondernemen?

Overschakelen naar een recentere versie garandeert de veiligheid van uw data en de continuïteit in uw onderneming. Aangezien Windows 7, Office 2010, SQL Server 2008 en 2008 R2, Windows Server 2008 en 2008 R2, Exchange Server 2010 en SharePoint Server 2010 binnenkort hun end of support bereiken, raden we u aan om nu al op zoek te gaan naar alternatieven en een upgrade plan op te stellen om over te schakelen naar een recentere versie van de software die u gebruikt.

Windows 7 upgraden naar Windows 10

Voor bedrijven die momenteel nog met Windows 7 werken, is de meest recente versie van Windows het beste alternatief. Windows 10 heeft immers een heleboel voordelen, vergelijken met zijn oudere variant.

Intelligente security:

 • Encryptie - Bescherm uw bedrijfsdata en voorkom dat een dief toegang heeft tot vertrouwelijke bedrijfsgegevens op een gestolen toestel.
 • Malware preventie - Bescherm uw bedrijfstoestellen tegen cyberaanvallen zoals phishing, onveilige bijlagen en geavanceerde malware.
 • Biometrie - Wachtwoorden ingeven is niet meer nodig. Een vingerafdruk of een gezichtsscan geeft uw medewerkers toegang tot hun toestel.

Flexibel beheer van bedrijfstoestellen:

 1. Cloud of hybride integratie - Kies voor de cloud of voor een hybride omgeving.
 2. Windows Autopilot - Maak nieuwe Windows 10-toestellen vliegensvlug gebruiksklaar.
 3. Kiosk-modus - Stel kiosk-modus in voor toestellen die op een beurs, in een receptieruimte of in een wachtzaal gebruikt worden.

Vereenvoudigde updates:

 1. Express Updates - Windows 10 updates kunnen 300 MB tot 500 MB groot zijn. Express Updates zijn maar 100 MB tot 200 MB groot, waardoor u uw bedrijfstoestellen gemakkelijker up-to-date kunt houden.
 2. Distributie optimalisatie - Optimaliseer de distributie van Windows 10 updates, zodat het netwerk minder belast wordt en de bandbreedte beperkt blijft.
 3. In-place upgrades - De meest eenvoudige manier om Windows 10-toestellen te upgraden naar een nieuwe release.

Verbeterde productiviteit:

 • Moderne interface - Geniet van een betere gebruikerservaring die de productiviteit verhoogt.
 • Uitgebreid zoeken - Vindt sneller wat u zoekt (documenten, e-mails, apps, instellingen, etc.).
 • Allerlei nieuwe hulpmiddelen - Zoals Windows Ink, Quick Assist, Microsoft Edge en Cortana - uw voice assistant, die u helpt om efficiënter te werken.

Heeft u hulp nodig bij het upgraden naar Windows 10?
Neem contact op met onze technische consultants.
 

Office 2010 upgraden naar Office 365

Wilt u er zeker van zijn dat uw bedrijfsdata veilig is én blijft? Dan kan u upgraden naar Office 365. Deze versie van Office werkt op abonnementsbasis. Zolang uw abonnement actief is, beschikt u over de meest recente versie van de Office-applicaties, inclusief de laatste security updates en bug fixes.

Met Office 365 werkt u in een veilige cloud omgeving. Documenten, gesprekken, taken en planningen zijn beschikbaar via de browser of in de mobiele Office 365-applicaties zodat u ze ook onderweg, op locatie of van thuis uit kan raadplegen, bewerken en delen. En dat vanop eender welk toestel (incl. iOS- en Android-toestellen).

Naast de bekende productiviteitsapplicaties maakt Microsoft Teams ook deel uit van Office 365 voor bedrijven. Microsoft Teams bevat een aantal handige tools die samenwerken gemakkelijker maken. Denk maar aan team chats en online vergaderingen. Alle resources van een bepaald project of team kunnen samengebracht worden in Teams. Zo heeft de hele projectgroep of het volledige team toegang tot de nodige bestanden.

Heeft u hulp nodig bij het upgraden naar Office 365?
Neem contact op met onze technische consultants.
 

Windows Server, SQL Server & SharePoint Server migreren

Nu de end of support voor Windows Server 2008 (R2), SQL Server 2008 (R2) en SharePoint Server 2010 in zicht is, is het tijd om keuzes te maken: kiest u voor de cloud, gaat u voor een hybride omgeving of houdt u alles on-premise? Blijft u gebruikmaken van dezelfde services en features, of kan het ook anders (en beter)? Afhankelijk van uw situatie en voorkeuren, maken we een voorstel op maat van uw KMO.
 

Upgraden en migreren, het lijkt allemaal eenvoudig. Maar er moet rekening gehouden worden met allerlei factoren en u moet er zeker van zijn dat uw IT-infrastructuur optimaal blijft functioneren. Daarom is het belangrijk om eerst een analyse te maken van uw huidige infrastructuur, een upgrade plan op te stellen en stap voor stap aan de slag te gaan.

Heeft u hulp nodig bij het upgraden en migreren naar recentere software?
Contacteer onze technische consultants voor een analyse van uw IT-infrastructuur en de implementatie van nieuwe tools.
 

Contact opnemen

 

Gerelateerde posts