03 FEB 2017

HP roept extra notebookbatterijen terug

logo hp.jpgIn januari kondigde HP een uitbreiding aan van het reeds aangekondigde veiligheidsprogramma voor de terugroeping en vervanging van bepaalde notebookbatterijen.  De mogelijk betrokken batterijen zouden tussen maart 2013 en oktober 2016 wereldwijd geleverd zijn bij bepaalde HP-, Compaq-, HP ProBook-, HP ENVY-, Compaq Presario- en HP Pavilion-notebooks,. Ze kunnen ook verkocht zijn als accessoire of als reserve, of geleverd als vervanging via de dienst Ondersteuning. De batterijen kunnen oververhitten en verbrandingsgevaar opleveren voor gebruikers.

Wat kan u doen?

Zelfs als controleerde u uw batterij al toen de vorige aankondiging werd gemaakt, doet u dit best opnieuw.  Als u al een vervangbatterij hebt ontvangen na de vorige aankondiging, bent u niet betrokken bij deze uitbreiding.

De controle van een individuele batterij

  1. Ga naar de website voor batterijterugroeping van HP om uw batterij (opnieuw) te controleren.
  2. Als blijkt dat uw batterij betrokken is, dient u het gebruik van de batterij onmiddellijk te staken en deze uit de notebook te verwijderen. HP verstrekt gratis een vervangende batterij voor elke batterij waarvan is geverifieerd dat deze betrokken is.

Opmerking: U kunt de notebook zonder batterij blijven gebruiken door de notebook aan te sluiten op een externe voedingsbron.

De controle van batterijen in bulk

HP werkte een aparte werkwijze uit voor klanten die tien of meer batterijen moeten controleren.

  1. Aan de hand van een hulpprogramma voor bulkvalidatie van batterijen, dat door elke klant op de notebook kan worden geïmplementeerd, kunnen serienummers van notebooks of batterijnummers worden gevalideerd. 
  2. De regionale Bulkproces-teams zullen dan de gegevens verifiëren en verwerken, indien van toepassing, de de bestelling van vervangende batterijen. HP zal alle betrokken batterijen gratis vervangen.

Het proces voor de controle in bulk is slechts in het Engels beschikbaar. Voor meer informatie en hulp, en voor het verkrijgen van het hulpprogramma, kan u via email contact opnemen met het bulkproces team van uw regio:

  • Voor Europa: EMEABulkBattery@hp.com

Nog vragen?

Als u vragen hebt over deze uitbreiding, kunt u naar de programmawebsite surfen en en de optie "Contact met ons opnemen" selecteren. Als u een HP-accountmanager heeft, kan u deze contacteren.